“Cut the fat” – og 4 andre trin til effektiv tekst

Du er skrivehaj! Men brug ikke dit første udkast …

Du sidder ved tastaturet og skriver et nyhedsbrev, et Facebook-opslag eller et blogindlæg. Fingrene danser hen over tasterne og efterlader guldkorn og gode tilbud til dine kunder – det gælder bare om at skrive så meget som muligt, så kunderne kan se, hvor meget du har at byde på. STOP!

 

Kundernes øjne har travlt – meget travlt – og hvis du ikke skriver KLART, ENKELT OG EFFEKTIVT, så har kundernes øjne rigtig travlt … med at komme væk!! Væk fra din blog, din e-mail eller din Facebook-side og de gode tilbud og det gode content, du er ved at kommunikere til dem.

 

Kom med ind i Tekst Reviews cockpit, hvor du finder disse 5 trin til effektiv business-tekst:

 

1. Tænk, før du skriver!

Du overvejer, hvad du skal skrive.

Begynd ikke at skrive dit indlæg, før du er helt skarp på budskabet.

Start med at spørge dig selv: Hvilken viden eller hvilke tanker skal mine kunder have efter at have læst mit indlæg? Hvilke behov hos kunderne skal mine produkter/ydelser dække? Hvis du ikke kan svare inden for få sekunder, skal du bruge mere tid på at indkredse dit budskab.

 

2. Affyr budskabet med det samme!

Du er nu begyndt at skrive.

Budskabet skal være det første i din tekst.

Hvis kunderne mister interessen for din tekst undervejs eller bliver afbrudt i læsningen, vil budskabet alligevel være kommunikeret.

 

3. Cut the fat!

Du er nu midt i skriveprocessen.

Kog, kog, kog! At koge ind er et afgørende kriterie for god business-tekst og dermed også dine SoMe-tekster. Skriv kun det, der er nødvendigt for at få budskabet frem.

Koge-processen gør din tekst til et koncentrat, en essens. Hvis blot én sætning virker ligegyldig i teksten, så er kundernes opmærksomhed allerede mindre – og i værste fald dropper de at læse teksten færdig.

 

Eksempel på “at koge ind”:

”Bemærk venligst, at deadline for ovenstående konkurrence er 1. oktober 2016” kan koges ned til: ”Deadline er 1. oktober 2016”.

 

4. Hør, hvad du skriver!

Du er nu færdig med at skrive.

Når du er tilfreds med dit indlæg og synes, at det da går rent ind, så læs det højt for dig selv. Du vil hurtigt fange en kluntet eller for lang sætning.

 

5. Læg allersidste hånd på værket!

Du skal huske kvalitetssikring – spring ikke trin 5 over.

Din tekst er kogt ind og sidder i skabet. Vent et par timer eller til næste dag og se din tekst med friske øjne. Så finder du garanteret mere, der kan koges ind og forbedres.

Sæt TID af i kalenderen til denne allersidste redigering, som gør din tekst til en eye-catcher derude.

 

GOD FORNØJELSE!

 

PS: Nåede du herned? Så er denne tekst kogt fint ind …

 

Har du brug for kvalitetssikring af din tekst?

Kontakt Tekst Review