fagligt blogindlæg

LEDELSE OG KOMMUNIKATION – FIND GULDKORN TIL DIN LEDERROLLE I EVENTYRENES VERDEN

DER VAR ENGANG … Du husker eventyrene fra din barndom, hvordan de tryllebandt dig, hvordan du fik uendelig medlidenhed med Den grimme ælling, som blev mobbet af de andre, mistede modet og stak af. Du fik læst eventyrene højt som barn og nød dem igen, da du selv kunne læse. Du læste dem igen og igen, indtil de sad på rygraden, du kunne dem udenad, og de blev en del af dig og din opvækst. H.C. Andersen og Brødrene Grimm og alle de andre …

I dag er du leder. Ledelse og kommunikation er din hverdag. Prøv nu at huske tilbage på dine eventyr. Men se dem gennem et ”ledelsesfilter”. Så vil du opdage en helt ny verden – og denne verden skal du høre lidt om nu.

Eventyrene giver dig et sprog til at tale om og med dine medarbejdere. Du finder nemlig et underliggende lag i fortællingerne, som kan inspirere til din ledelseskommunikation.

En inspiration, som er let at huske og forankre i din ledelse, fordi DIN HJERNE ELSKER HISTORIER 

Hvad er det eksempelvis, H.C. Andersen kan bidrage med i forhold til god kommunikation?

DEN GRIMME ÆLLING af H.C. Andersen

H.C. Andersen skrev med vilje i to lag. Et for børn og et for voksne, og Den grimme ælling blev en kæmpe succes for den dygtige forfatter.

H.C. Andersen skrev om sig selv i Den grimme ælling – han indtog verden som den grimme dreng med de store fødder fra den fattige familie, der ikke opnåede respekt fra omgivelserne. Han blev verdensberømt, kongeligt anerkendt og i særdeleshed respekteret af børn og voksne.

Du husker historien om den stakkels grimme ælling, som bliver mobbet og næsten ikke kan holde livet ud. Ensomhed. En længsel efter at høre til. Flugt … og endelig finder han sammen med sine artsfæller, svanerne. Han finder det, han søger, det sted, han føler sig tryg.

Om at FLYGTE fra flokken

Hvis medarbejderne føler sig ubehageligt til mode på arbejdspladsen, fx på grund af kollegial mobning, manglende forståelse fra lederen el.lign., kan de have lyst til at flygte, som ællingen gør det. Flygte fra flokken. Sige op og forlade arbejdspladsen.

Det kan også være, at medarbejderen tager følelsen af at være forkert til sig og til sidst selv tror på det. ”Hvis de siger sådan om mig, er det nok rigtigt. Jeg dur ikke til noget”. Den indre kritiker kan tage magten.

Den grimme ælling flygter og ender hos en kone med en kat og en tåbelig høne, der mener, at ællingen bare skal tage sig sammen. Den høne kender vi også alle sammen, det kunne fx være en emsig kollega, ven eller måske som vores egen indre, ansvarsfulde stemme.

Om at UDVIKLE stærke vinger

Som leder bør du indimellem sætte spørgsmålstegn ved det, I plejer at gøre i virksomheden, går I den rigtige vej, bør I kigge på virksomheden på en anden måde, ændre arbejdsgange og vaner. Hvordan har medarbejderne det egentlig? Hvad skal der til for at udvikle stærke vinger, der flyver – hvor medarbejdere og ledere føler samhørighed og flyver samlet efter de samme mål. Som ællingen, der til sidst fløj sammen med svanerne – der, hvor han hørte til og var stærkest.

Føler dine medarbejdere, at de kan imødekomme kravene? Er de bevidste om forventningerne til dem? Har de plads til at vokse sig stærke? Dette kan du som leder hjælpe med. Ved at passe på arbejdsmiljøet, lytte, støtte ”ællinger” der føler sig udenfor samt støtte op om dine medarbejdere i de udviklingstrin, de måtte være i.

Om at TRIVES i den lykkelige svanesø

Nu kan det jo ikke altid være en tilstand af ”lykkelig svanesø” – freden kan forstyrres med:

  • nye ledere
  • nye strategier
  • nye arbejdsrutiner
  • konflikter
  • udbrændthed
  • stress

Forandringer i virksomheden kan medføre, at nogle medarbejdere får det som ællingen – føler sig forkerte. Og nogle holder ud, kæmper og mærker ikke efter, før det måske er for sent. Som leder bør du italesætte forandringer. En forstyrrelse er altid et godt udgangspunkt for udvikling.

KOMMUNIKATION: BYG BRO MED ET ANDET SPROG

At gå på arbejde skulle gerne give dine medarbejdere energi – men arbejde kan også slukke gnisten, opfindsomheden og lysten til at bidrage aktivt på arbejdspladsen.

Brug eventyrene som sprog og storytelling til at bygge bro mellem dig selv og medarbejderne, når I skal tale om, hvordan det er at være på arbejdspladsen … hvad kan I gøre bedre … hvad skal I passe på … hvordan arbejder I bedst sammen om opgaverne? Om forandringer og sammenhold.

Måske er et medarbejderseminar en god idé til at få ting frem i lyset, som ellers henlå i mørke.

Lyt til dine medarbejdere, og de vil føle sig hjemme og flyve samlet i flok mod jeres fælles mål.

TIP: Du kan hente inspiration i andre eventyr end Den grimme ælling. Teksterne indeholder mange guldkorn i forhold til din ledelse.

God fornøjelse med at tage eventyrene med på arbejde!

Dette er et eksempel på et fagligt blogindlæg med research, formidling og kobling til forretningslivet. Har du brug for faglig formidling, så kan Tekst Review skrive artikler, blogindlæg m.v. for din virksomhed.

KONTAKT TEKST REVIEW

Læs også: